Mi mundo literario

Las creaciones literarias bilingües de Helena Sauras

Aquest passat Sant Jordi no sabia quin llibre autoregalar-me ja que tenia un ampli repertori de llibres que em volia llegir. A la fi, després de rumiar-m’ho molt em vaig decidir per aquest ja que volia un llibre curtet que em deixés un bon gust de boca. El vaig comprar a través de El Cercle de Lectors però no l’he llegit fins aquest estiu ja que tenia altres lectures entre mans.

ARGUMENT

La Valèria és el protagonista femení d’aquesta història i veurem com el seu propi món trontolla quan descobreix la infidelitat del seu marit. Es refugiarà amb les persones que té al voltant per a suportar la seva crisi personal: el seu pare que té molt poca memòria i es va apagant a poc a poc; també amb la dona que cuida a son pare, una immigrant que no té papers en regla; amb la seva amiga més íntima…

La Valèria traurà forces d’on calgui per iniciar un nou projecte de futur amb una dona que arrastra els maltractaments que li propina el seu marit; amb un home que porta molt de temps a l’atur i amb un exalcohòlic. Tota una sèrie de personatges “fracassats”que ens indiquen que en la vida sempre hi ha segones oportunitats.

LA MEVA OPINIÓ

Feia temps que no llegia res de la Maria Mercè Roca, escriptora que m’agrada molt per la prosa tan acurada que té. A destacar l’optimisme que es desprèn en el llibre, els personatges ben definits i tractats. És un llibre que es pot llegir ràpidament, d’una tirada o bé combinar-lo amb altres lectures ja que és difícil que perdis el fil. És una novel·la on no hi ha intriga, no tindràs ànsies per saber què passa a continuació perquè és bastant previsible. És una història amb pinzellades molt realistes, amb bones descripcions que et fan imaginar completament el món dels personatges que hi apareixen i que et deixa un bon gust de boca perquè, malgrat les dificultats, sempre hi ha segones oportunitats en aquesta vida o almenys és el que acabes pensant quan llegeixes aquest llibre.

EL MEU EXEMPLAR

Títol: Bones intencions

Autora: Maria Mercè Roca

Editorial: Columna

Pàgines: 222

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: