Mi mundo literario

Las creaciones literarias bilingües de Helena Sauras

Text que s’ha de corregir:

Ensinistrant

Si acabem d’adquirir a un periquito el normal és que durant uns dies l’au estigui nerviós davant la seva nova llar o que estigui apagat sense moure’s ni cantar. Això és normal perquè s’està adaptant al canvi que ha sofert.

Una vegada s’ha adaptat o bé ja tenim un periquito ja habituat podem començar a intentar guanyar-nos la seva confiança. Per naturalesa sempre ens van a tenir por i pensaran que intentem fer-los mal quan potser només estem prop de la gàbia per a posar-los menjar.

L’ideal seria col·locar la gàbia en un lloc freqüentat de la casa perquè a poc a poc es vagi acostumant a la presència humana. Hem de procurar intentar no espantar-lo amb moviments bruscs o al canviar-los el menjar, fent-ho tot lo més tranquil·lament possible. Si li parlem fer-ho amb un to de veu suau.

A tot això jo m’estic referint a només un periquito però és igual de vàlid per a una parella.

(Text extret de la pàgina web: http://www.amimascota.com/articles/pajaros_7/ensinistrament_periquitos.htm)

Text corregit:

L’ensinistrament de periquitos

Si acabem d’adquirir un periquito hem de saber que,  per naturalesa,  ens tindrà por i pensarà que volem fer-li mal malgrat només estem a  prop de la gàbia per a posar-li menjar.  És freqüent que, durant els primers dies, l’au estigui nerviosa o apagada sense moure’s ni cantar.  Això és normal perquè s’està adaptant a la seva nova llar.

Un cop s’ha habituat al canvi, podem intentar guanyar-nos la seva confiança. Per començar, podem col·locar la gàbia en un lloc freqüentat de la casa ja que, d’aquesta manera, s’anirà acostumant a la presència humana. Per a no espantar-lo, ens hem d’acostar sense moviments bruscs, canviar-li el menjar el més tranquil·lament possible  i parlar-li amb un to de veu suau.

Aquestes tècniques d’ensinistrament són també vàlides per a una parella de periquitos.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: